Facand o analogie , un sistem de alarma antiefractie este un dispozitiv electronic de paza alcatuit dintr-un paznic-robot (centrala de alarma) ajutat de santinele (detectorii). Dvs ii trasati ca sarcina supravegherea unui obiectiv (alcatuit din mai multe zone) si il dotati cu un telefon fix sau cu un telefon mobil. Santinelele (detectorii) vor fi amplasate in punctele cheie, vulnerabile ale obiectivului pentru a sesiza eventualele intruziuni in spatiul protejat. In caz de efractie intr-o anumita zona, santinelele vor alerta paznicul- robot care va porni sirenele de interior si de exterior (pentru a panica hotul si a cere ajutor de la vecini) si in acelasi timp va apela numerele de telefon din lista pe care i-ati dat-o anterior. In lista cu numerele de telefon se poate gasi de asemenea si numarul de telefon al unui dispecerat de la o firma de paza si protectie.
Avantaje fata de paza umana:
- Cost scazut: investitia (nu foarte mare) o veti face o singura data la inceput si este la indemana oricaruia dintre noi
- Detectorii se gasesc continuu in stare de veghe. Ei supravegheaza zonele din obiectiv prin care ar putea patrunde un intrus
- Centrala de alarma si detectorii nu dorm in timpul serviciului si nu solicita salar lunar.
Centrala de alarma cu comunicator pe linie fixa: aceasta centrala va fi cuplata la linia DVs. telefonica fixa existenta . Este compatibila cu oricare din retelele de telefonie fixa ce opereaza in Romania: Romtelecom, RSC RDS, UPC, etc. In caz de alarma veti fi apelat pe telefoanele Dvs. mobile de catre telefonul Dvs. fix. Puteti realiza operatiile de armare /dezarmare si de la distanta, apeland telefonul Dvs.fix.
Centralele care au comunicator pe linie telefonica fixa sunt: Fortezza Tel-N4, Fortezza Tel-N3L, Fortezza Tel N2L, Fortezza Pro TEL-P1D, FORTEZZA PRO GSM-M4D touch, FORTEZZA PRO GSM COM1824, FORTEZZA PRO GSM COM8832, Fortezza Pro GSM/IP/TEL COM4832.
Centrala de alarma cu comunicator GSM: aceasta centrala va utiliza pentru comunicare o retea de telefonie mobila GSM. Pentru aceasta este suficient sa inserati in centrala o cartela SIM valabila (voce+SMS) de la oricare din operatorii de telefonie mobila existenti pe piata: Vodafone, Cosmote, Orange.
In plus fata de alertele trimise in caz de alarma, centrala va trimite si diverse notificari prin SMS: în caz de lipsa tensiune de la retea, la revenirea alimentarii de la retea, la armare, la dezarmare, in caz de baterie descărcată în detector, etc.
Centralele care au comunicator GSM sunt: Fortezza GSM-M1L, Fortezza Pro GSM-M3D, Fortezza Pro GSM-M3D Touch, FORTEZZA PRO GSM-M4D touch, FORTEZZA PRO GSM COM1824, FORTEZZA PRO GSM/IP M5D, Fortezza Pro GSM/IP COM1832, FORTEZZA PRO GSM COM8832 . Cele din gama Fortezza Pro au si comunicator pe linie telefonica fixa.
Sisteme de alarma semiprofesionale: Alarma wireless FORTEZZA TEL-N4 , Alarma wireless FORTEZZA TEL-N2L, Alarma wireless GSM FORTEZZA GSM-M1L, Alarma wireless GSM FORTEZZA GSM-M2L.
Sisteme de alarma profesionale: Alarma wireless FORTEZZA PRO TEL-P1D, Alarma wireless FORTEZZA PRO GSM-M3D , Alarma wireless FORTEZZA PRO GSM-M3D Touch, Alarma wireless FORTEZZA PRO GSM-M4D touch, Sistem alarma hybrid (wireless+cablat) FORTEZZA PRO GSM COM1824, Alarma wireless FORTEZZA PRO GSM/IP M5D, Sistem alarma hybrid (wireless+cablat) Fortezza Pro GSM/IP COM1832, Sistem alarma hybrid (wireless+cablat) FORTEZZA PRO GSM COM8832.
Avantaje fata de sistemele de alarma semiprofesionale: comunicator de evenimente profesionist : GSM si/sau linie telefonica fixa; pot comunica evenimentele la orice dispecerat de monitorizare al firmelor de paza; detectorii folosesc baterii pe baza de litiu, avand durata medie de utilizare de peste 3 ani ; comunicare criptata cu detectorii (rata zero de alarme false!); au jurnal de 120 evenimente; pe display-ul LCD puteti consulta jurnalul de evenimente (alarme, armari, dezarmari); detectorii semnalizeaza centralei starea de baterie descarcata; puteti primi SMS de informare la fiecare armare/dezarmare (la modelele cu comunicator GSM); dispun si de o interfata pentru conectarea a 8 zone pe fir (se pot conecta si senzori cablati); detectorii, centrala si sirena de exterior sunt dotate cu contacte antisabotaj (se genereaza alarma la deschiderea detectorilor precum si la desprinderea de pe perete a centralei precum si a sirenei de exterior).
Va recomandam folosirea de detectori de prezenta in fiecare incapere in care se poate intra prin efractie. In general, este suficient un astfel de detector montat intr-un colt al camerei pentru o detectie completa. In cazul in care doriti sa minimizați numarul de detectori de prezenta utilizati, indicam plasarea acestora in locuri strategice(zone cheie): hol intrare, scara acces etaj, etc.
De asemenea, pentru sporirea gradului de securitate puteti opta si pentru montarea de contacte magnetice la usile/ferestrele de la parter. In cazul acesta, un avantaj ar fi si posibilitatea efectuarii armarii perimetrale: pe timpul noptii puteti activa doar contactele magnetice.
Este de asemenea posibil, in cazul unei locuinte cu etaj, sa armati pe timp de noapte doar parterul.
Va recomandam sa adaugati sistemului de alarma si sirene suplimentare in functie de obiectivul Dvs. Sirena (sirenele) de exterior au rolul de a alerta vecinii in caz de efractie prin sunet si lumina (flash) si se monteaza de regula pe peretele casei dinspre strada principala.
Sirenele de interior au rolul de a panica intrusul la intrarea in obiectiv
Suport clienti Program de Luni pana Vineri intre 8 si 18. Sambata: 8-12.
0741 086 884 0728 660 555 info@atelieralarme.ro